keresés a weboldalon

Felszentelték az andráshidai templomot (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felszentelték az andráshidai templomot (Videó)

2014 szeptember 09 - kedd
Püspöki szentmisén szentelték fel a megújult andráshidai templomot. Az épületben két éve tűz ütött ki, ezért vált szükségessé a munka, amely több mint 20 millió forintba került. Ezt a hívek adományaiból, a püspökség, a kormányzat és az önkormányzat támogatásával finanszírozták.

Az andráshidai templom kulcsát Veres András szombathelyi megyéspüspök adta át Ocsovai Gráciánnak. A főpásztor hangsúlyozta: a mindenkori plébánosnak nemcsak az épületre, hanem a rá bízott lelkekre is vigyáznia kell. Az összefogást, amellyel a templom megújult, példaértékűnek nevezte a püspök.

A felújítás egy éven át tartott. Ennek részeként megerősítették a tornyot és a tetőszerkezetet is. A helyiek közül sokan a munkájukkal segítettek.

A templomban újratemették a rekonstrukció során megtalált csontokat is, amelyek valószínűleg az alapító kegyúr földi maradványai. Ennek helyét kőtáblával jelölték meg.

Az ünnepi szentmisén elhelyezték az oltárban Szent Generozius és Szent Placidus ereklyéit, majd Veres András négy helyen olajjal kente meg a falakat, amelyeket szentelt vízzel hintett meg. A templom a Szent Kereszt Felmagasztalása titulust kapta, az első búcsút vasárnap tartják.

P.Á./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: