keresés a weboldalon

Felújítás-sorozat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítás-sorozat (Videó)

2017 április 18 - kedd
Elkezdődött az egészségügyi alapellátás fejlesztése Zalaegerszegen. Az önkormányzat – egy operatív programnak köszönhetően – közel 350 millió forintot fordít az orvosi rendelők felújítására. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Kedves Betegek! Ahogy már korábban beharangozták, rendelőnket felújítják- ez a felirat a köztársaság úti háziorvos ajtaján olvasható. Itt leírták azt is, hogy – a munkálatok ideje alatt- a Mátyás király utcában fogadják a pácienseket.

A kivitelezők ottjártunkkor az eddig elvégzett munkákról és a tervekről tájékoztatták a polgármestert. Mint mondták, nem csak az akadálymentesítés, hanem a környezetükben kialakított parkolók is megkönnyítik a szolgáltatásokhoz történő hozzáférést. Balaicz Zoltán a bejárás után emlékeztetett: az önkormányzat 1994-ben az „Egy orvos, egy rendelő„ nevű programnak köszönhetően több ilyen épületet is felújított.

A programnak köszönhetően a következő hónapokban 13 háziorvosi- és 17 védőnői körzet újul meg – tette hozzá a polgármester. Kiemelte még, hogy ezek mellett a városi ügyeletet is rendbe hozzák.

A TOP programban Zalaegerszegen 16, 8 milliárd áll rendelkezésre, melyet a rendelők felújítása mellett, az idősellátásra és a szociális szférára kívánnak fordítani. A munkálatokkal járó kellemetlenségek miatt a lakosság türelmét kérik.

N.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: