keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felújítások a Polgármesteri Hivatalban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítások a Polgármesteri Hivatalban

2005 július 14 - csütörtök
Átalakul a Polgármesteri Hivatal földszinti ügyfélszolgálati része. A változásokkal kapcsolatban dr. Kovács Gábor jegyző elmondta, hogy a nyár folyamán szeretnének az épület ügyfélfogadó terének méltatlan állapotán javítani.

A hivatalba belépve mindenki érzi, hogy a hely (illetve annak hiánya) nem felel meg a modern és ügyfélbarát önkormányzat kívánalmainak. Régóta napirenden van, hogy az épület földszinti részét kibővítsék, és idén a közgyűlés megteremtette ennek pénzügyi hátterét is.

A munkálatok július 15-én kezdődnek, melynek során megújul és korszerűsödik a lift, és a földszinten kialakításra kerül egy vizesblokk. A volt népesség-nyilvántartó irodából és a már használaton kívüli okmányirodai részből „lecsípve” pedig szélesebbé válik a fogadótér. A változások során a mozgáskorlátozottak is szabadabban közlekedhetnek majd a hivatal helyiségeiben.

Kovács Gábor elárulta, hogy az ügyfélirányítás rendszere is megváltozik. Két munkahelyes ügyfélfogadó pultot terveznek az eddigi „porta”-jellegű szolgáltatás helyébe. Olyan beléptető rendszert szeretnének kialakítani, ami ügyfélbarát, és nyitott a lakosság felé. A tervek szerint már a földszinten hozzá lehetne jutni a fontosabb adatlapokhoz, formanyomtatványokhoz, dokumentumokhoz, így nem kellene azokért feltétlenül az illetékes osztályig elmenni. Ez azért is fontos, mert a szükséges papírok akkor is elérhetővé válnak, mikor nincs ügyfélszolgálat. A lényeg, hogy korszerű, modern, kellemes környezet fogadja az ügyfeleket már belépéskor, és a vagyonbiztonság rendszere is erősödjön ezáltal.

A jegyző a hosszú távú tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy szakaszosan az egész Polgármesteri Hivatalt szeretnék a következő években ilyen módón átalakítani. A földszinti felújítás ennek a kezdetét jelenti, mely előreláthatólag augusztus 31-ig tart. A munka az ügyfélforgalomban fennakadást nem okoz, az ügyfélfogadási napok és időpontok nem változnak. Lesznek azonban a beruházásnak olyan szakaszai, amikor nem a főbejáraton lehet megközelíteni a hivatalt, erről majd eligazító-táblák tájékoztatnak.

Tartalom megosztása: