keresés a weboldalon

Felújítások Andráshidán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítások Andráshidán

2004 október 27 - szerda
Az idősek klubjának és gyermekorvosi rendelőnek is helyet adó andráshidai épületegyüttes közel százéves; az idő bizony otthagyta nyomát a házon. Sok helyütt jelentkeztek a rossz szigetelésből adódó problémák, tönkrementek a nyílászárók, kívül és belül is potyogott a vakolat.

Az épület rekonstrukciója régi vágya volt a településrész lakóinak. Kugler László, aki tíz éve képviseli Andráshida érdekeit az önkormányzatban, úgy emlékszik: már az első ciklusban szerepelt a tervek között a felújítás elindítása. Néhány lépést sikerült is tenni ez ügyben. Javarészt megtörtént az idősek klubjának belső rekonstrukciója, a gyermekorvosi rendelő rendbetételére, illetve az egész épület külső felújítására azonban mostanáig kellett várni. A munkálatok néhány hete vették kezdetüket. 
– A tervekhez képest adódtak többletfeladatok, melyeket el kell végezni. Az épület lábazata sajnos nincs abban a műszaki állapotban, mint azt előzetesen gondolták a kivitelezők. Több helyen némi kiegészítést kell beiktatni a munkafolyamatokba. Úgy tűnik azonban, mindez nem akadályozza, hogy kijöjjünk a rendelkezésünkre álló keretből. A beruházás révén teljes egészében megújul a gyermekorvosi rendelő. Az egész épületet modern nyílászárókkal látják el, és természetesen kívül-belül vakolják, festik a falakat. Mindezeken túl új, a mozgáskorlátozottak által is megközelíthető mosdó épül, és minden bejáratot ennek megfelelően alakítanak át.
A munkálatok jó ütemben haladnak. A vakolatok lekerültek a falakról, az új ablakok már a helyükön vannak, és belül is folynak az átalakítások. A felújítás összértékét 15 millió forintra becsülik, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszíroz a Deák Ferenc Városépítő Program keretében.

Tartalom megosztása: