keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felújítások az Öveges ÁMK-ban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítások az Öveges ÁMK-ban

2005 november 04 - péntek
Öveges József születésének 110. évfordulója alkalmábol számos programmal várta a gyerekeket és a felnőtteket a róla elnevezett ÁMK Andráshidán. A rendezvénysorozat zárásaként az intézményben felavatták a megújult tornatermet is. A nyáron megkezdett felújító munkálatok során a csarnok mellett a nyílászárók és a fűtőberendezések cseréjére szintén sor került.

Az ÁMK tornacsarnoka a testnevelés mellett számos rendezvény helyszínéül szolgált az elmúlt időszakban. A parkettája felkopott így már időszerű volt egy kiadós felújítás. A falak festését egy helyi vállalkozó végezte el.

– A helyiség parkettát újracsiszoltattuk, lakkoztattuk, és úly pályacsíkokkal láttuk el. Emellett a falak is friss festést kaptak. A kivitelezés finanszírozásához az önkormányzat is nagy segítséget nyújtott, de mintegy nyolcszáz ezer forintot az intézmény maga teremtett elő. A tornacsarnok nem csak új külsőt kapott. A Nemzeti Emlékezet Propgram keretében új nevet vett fel. Bozó Tamás az intézmény egykori testnevelője kiemelkedő munkájával érdemelte ki, hogy a csarnok az ő emlékét őrizze. Bár nem sokáig élvezhette a terem adta lehetőségeket, részben az ő érdeme is, hogy ma egy ilyen korszerű helyiségben folyik a sport oktatás – mondta Igazi István az intézmény igazgatója.

A tornacsarnok ünnepélyes névadóját Bozó Tamás özvegye is megtisztelte jelenlétével. Az egykori pedagógus életét két fontos feladat töltötte ki: a család biztonséga és a diákok egészséges testnevelése. A megemlékezés során az igazgató leleplezte a névadó kolléga fotójával ellátott emléktáblát is.

A tornacsarnok bejárata szintén megújult, de e mellett mintegy 470 négyzetméteren cserélték ki a nyílászárókat. Az intézmény óvodája szintén korszerűsítésre szorult. Itt a melegítő konyhát alakítottak ki és a hulladékproblémáit is sikerült megoldani. Az összesen közel 44 millió forintos beruházás során a fűtőberendezéseket is kicserélték és a kazán is megújult. A korszerűbb konvektorokkal az intézmény várhatóan energiatakarékosabban, kisebb fűtési kiadásokkal fog működni. Gyutai Csaba alpolgármester az ünnepélyes átadáson elmondta: a jövő héten megkezdődnek a földszinti vizesblokkok cseréi is, így hamarosan egy minden szempontból modern, korszerű intézmény áll a diákok rendelkezésére. (Zala-Lap, T. T.)

Tartalom megosztása: