keresés a weboldalon

Felújítják a Göcseji Falumúzeumot (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítják a Göcseji Falumúzeumot (Videó)

2020 április 30 - csütörtök
Elkezdődött a Göcseji Falumúzeum felújítása. A beruházás részben a Településfejlesztési Operatív Programból valósul meg. A részletekről csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit.

1968-ban, több mint 50 évvel ezelőtt nyílt Zalaegerszegen az ország első szabadtéri közgyűjteménye. Korszerűsítése időszerűvé vált, amin 2015 óta tevékenykedik az önkormányzat – mondta Tolvaj Márta önkormányzati főtanácsadó.

A projekt célkitűzése, hogy a korhű épületek mellett a Göcsejre jellemző paraszti kultúrát is bemutassák. Így a látogatóknak interaktív programokat kínálhatnak majd. A komplexumban jelenleg a Hencz-malom homlokzati felújításán és a rámi kápolna építésén dolgoznak. A részletekről Bali Zoltán alpolgármester számolt be.

Az országban egyedülálló az a múzeumfejlesztési-program, ami most zajlik a megyeszékhelyen. A Göcseji Múzeum modernizálása mellett hamarosan elkezdődik a Mindszentyneum építése, miközben a Skanzenben is jó ütemben haladnak a munkálatok – tájékoztatott dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese.

A muzeológusok bíznak abban, hogy ezekkel a beruházásokkal nő a város turisztikai vonzereje, s méltó helyet foglal el a kulturális térképen.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: