keresés a weboldalon

Felújítják a Kodály utcai tagóvodát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítják a Kodály utcai tagóvodát (Videó)

2018 július 11 - szerda
Energetikai- és építészeti felújítás zajlik a Kodály Zoltán utcai Tagóvodában. A beruházás a Széchenyi 2020 és a Településfejlesztési Operatív Program támogatásának, valamint az önkormányzat hozzájárulásának köszönhetően összesen 134 millió forintból valósul meg. Egyebek mellett nyílászárókat cserélnek, külső homlokzati- és tetőszigetelést végeznek a szakemberek.

2020-ig Zalaegerszeg valamennyi bölcsődéje, óvodája-, általános- és középiskolája, kollégiuma, valamint felsőoktatási intézménye megújul. A modernizációk nagyrészét Európai Uniós, állami, illetve önkormányzati forrásokból finanszírozzák. A jelenlegi óvoda-rekonstrukcióról Balaicz Zoltán polgármester számolt be.


Ezt az épületet 1979-ben adták át. Az akkori technológia mára elavult, s az üvegtégla felületek – energetikai szempontból – több gondot okoztak az intézményben – tájékoztatott Békefiné Bertók Andrea, a Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda intézményvezetője.

Az óvoda külső- és belső rekonstrukciója a tervek szerint szeptember közepére fejeződik be. A fejlesztés mellett egyéb beruházások is várhatók a Landorhegyi településrészen – mondta Sándor Dénes György önkormányzati képviselő, majd hozzátette:

 

Továbbá járdák, útszakaszok és lépcsők újulnak meg a közeljövőben, így növelve a környéken élők komfortérzetét.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: