keresés a weboldalon

Felújítják (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítják (Videó)

2017 január 23 - hétfő
Víziközmű-felújítás kezdődik Zalaegerszegen és térségében, melynek összköltsége meghaladja a négymilliárd forintot. A mintegy 60 ezer lakost érintő fejlesztésre azért van szükség, mert az ivóvízhálózat több szakasza közel 50 éve épült, továbbá a tároló töltő- és ellátó vezetékeinek mérete nem felel meg a mai vízfogyasztási igényeknek. A részletekről sajtótájékoztatón tájékoztatták az újságírókat.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: Zalaegerszeg északi, keleti és déli területein, valamint a város környékén tervezett munkálatokhoz szükséges összeget a kormány a múlt év decemberében ítélte meg. A zalai megyeszékhely mellett, Bocfölde, Sárhida, Csatár, Zalaszentiván, Zalaszentlőrinc, Alibánfa és Petőhenye vízvezetékeit, kútjait, tisztítóműveit és tározóit korszerűsítik. A munkálatok 2019 nyarán várhatóan befejeződnek.

Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a most induló munkálatoknak köszönhetően megszűnhetnek az esetleges minőségi és nyomásproblémák is.

Balaicz Zoltán polgármester jelezte, hogy a száz százalékos, vissza nem térítendő uniós támogatásnak köszönhetően jelentősen javul majd a vízminőség. Jelenleg ugyanis az ivóvíz vas-, mangán- és ammóniatartalma esetenként túllépi a megengedett határértékeket.

Ez a felújítás évtizedekre biztonságos ellátást jelent a lakosságnak- tette hozzá a polgármester. Bali Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke arról beszélt, hogy új kutakat és víztisztítókat építenek, felújítják a gyűjtővezetékeket, valamint a tározókat. Mint elhangzott: a teljes beruházás az egészséges víz mellett költséghatékonyabb üzemeltetést is hoz majd.

N.D./CS.M.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: