keresés a weboldalon

Felújították a tanműhelyt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújították a tanműhelyt (Videó)

2012 május 30 - szerda
Felújított tanműhelyt avattak kedden a Deák-Széchenyi Szakközépiskolában, ahol az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportba tartozó tanulókat oktatják. A korszerűsítésben részt vettek villanyszerelő, az erősáramú elektrotechnikus, a festő, valamint a faipari szakképzésben részt vevő diákok és oktatót.

A felújítás során a kor követelményeihez is igazodva új rendszerű képzőhelyeket alakítottak ki. Itt egyebek mellett a süllyesztett és a falon kívüli szerelést, továbbá a villanymotor vezérlést tanulhatják meg a szakmai képzésbe beiratkozott diákok. A gyakorlati műhely alkalmas még a szakmához tartozó fémipari ismeretek elsajátítására is.

Amint azt Rozmán Sándor igazgató kiemelte, a képzésben igény szerint felnőttek is részt vehetnek.

Balaicz Zoltán alpolgármester az új képzőhely jelentőségéről szólva többek között azt hangsúlyozta: a létesítmény a jövőben a munkaerőpiaci igények kielégítésének kiegészítő, ugyanakkor nélkülözhetetlen állomása lehet.

A tanműhelyavatón elhangzottak szerint a villanyszerelő képesítés mára már hiányszakmának számít. Annak érdekében, hogy az ipar igényeit az iskola ki tudja elégíteni, a diákokat anyagilag is ösztönzik a szakma elsajátítására.

VN/EK

Tartalom megosztása: