keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Felújították a Vari-kutat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújították a Vari-kutat (Videó)

2015 szeptember 14 - hétfő
A több száz éves Vari-kutat újították fel és adták át a hétvégén Csácsban. Az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjainak kezdeményezését a településrészi önkormányzat, több magánszemély és önkéntes segítők is támogatták. A kút szentelését követően a résztvevők a hagyományos bortúrára indultak.

A csácsbozsoki közösség minden évben felújít egy régi, ám a helyiek számára fontos értéket. Ezúttal a Vari-kutat és annak környezetét tették rendbe – erről Király Imre az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub elnöke tájékoztatott.

Az eseményen részt vevő Balaicz Zoltán polgármester a helyiek összefogását példaértékűnek nevezte. Emellett szólt a város idegenforgalmi koncepciójáról, melyben a településrész meglévő értékeinek fejlesztése is szerepel.

A kút átadását és felszentelését követően a csapat elindult az immár hagyományos bortúrára. Jakab János tavaly látta vendégül birtokán a csácsiakat. Akkor közel 80-an fogyasztottak finom nedűjéből.

Idén a résztvevők 5 helyi pincét látogattak meg. Itt például – a borok mellett – a Hevesi Sándor Színház művészeinek előadása színesítette a programot.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: