keresés a weboldalon

Felújították az Ady-iskola tornatermét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújították az Ady-iskola tornatermét (Videó)

2018 február 28 - szerda
Megújult az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme. Az európai uniós forrásból finanszírozott beruházásban többek között szigetelték a külső homlokzatot és napelemes rendszert építettek ki.

Jelentős fejlesztéssorozat kezdődött néhány éve az Ady-iskolában. Az első ütemben 150 milliót fordítottak felújításra, most pedig a Településfejlesztési Operatív Programból 147 milliót a tornaterem nyílászáróinak cseréjére, világításkorszerűsítésre és kazáncserére. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

Rendkívül fontos a rendszeres testmozgás – hangsúlyozta a rendezvényen részt vevő Vigh László. Az országgyűlési képviselő szerint jó döntést hozott a kormány, amikor az iskolákban bevezette a mindennapi testnevelést.

A TOP-os energetikai korszerűsítéssel egyidőben a Zalaegerszegi Tankerületi Központ saját forrásból vizesblokkokat és tantermeket modernizált – mondta Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, majd hozzátette:

A beruházás részeként a tornateremben akadálymentesített mosdót és öltözőt alakítottak ki. Az intézmény fűtésrendszerét pedig – megújuló energiaforrás felhasználásával – átépítették. Felújították továbbá a lapostetőt, amit le is szigeteltek.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: