keresés a weboldalon

Felújították az Immaculata szobrot

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújították az Immaculata szobrot

2007 november 05 - hétfő
Fennállásának 80. évfordulójára megújult a templom, a rendház, megszépült a környezet, és eredeti szépségében látható az ugyancsak 1927-ben emelt Immaculata (a szeplőtelenül fogant szűz szobra) a Jézus Szíve Ferences Plébániában.

Volt tehát mit ünnepelni a ferences közösségnek és a hívőknek november 4-én, amikor is összegyűltek a szentmisére, melyet ez alkalommal dr. Veres András megyés püspök celebrált, aki a templomkertben lévő felújított Immaculata szobrot is megáldotta.

– Boldogok lehetnek azok, akik gondot fordítanak a szobor rendbetartására, mert személyes hitüket és tiszteletüket is kifejezhetik általa, ugyanakkor mások lelkében is felébreszthetik azt a jót, amit Szűz Mária közvetít az emberek felé – fogalmazott a megyés püspök ünnepi szónoklatában, majd a zalaegerszegi önkormányzatot méltatva kijelentette: a szobor felújítását támogatva a helyhatóság bizonyságot tett arról, hogy fontos számára lakói lelki gyarapodása is.

Farkas Ferenc szobrászművész restaurálta a bronzszobrot. A tartóoszlop helyreállításával együtt majdnem 12 millió forintba került a rekonstrukció, melyet az önkormányzat több mint tízmilló forinttal támogatott, a fennmaradó összeget a hívők adománya tette ki. (Zala-Lap Kft., A.L.)

Tartalom megosztása: