keresés a weboldalon

Befejeződött az ívóvízhálózat felújítása Páterdombon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befejeződött az ívóvízhálózat felújítása Páterdombon

2023 december 06 - szerda
Befejeződött az ívóvízhálózat felújítása Páterdombon. A 300 millió forintot meghaladó beruházásnak köszönhetően megszűnt a nyomásingadozás, továbbá a városrészben egészséges és biztonságos ívóvíz áll rendelkezésre. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a városvezetők.

A város 1,7 milliárd forint pályázati forrást nyert az ívóvíz-, illetve a szennyvízhálózat fejlesztésére. A támogatást 30 százalék önrésszel egészítették ki. Ebből az összegből huszonnyolc helyszínen újítják fel a rendszert. A program egyik eleme a páterdombi nyomásövezet kialakítása volt.

A városrészben évtizedek óta problémát okozott a nyomásingadozás, illetve a vízminőség. Az elmúlt öt évben 800 épületből több, mint 150 panasz érkezett. Néhány háztömbbe beépítették az egyedi nyomásfokozót, ám ez csak részben enyhítette a gondokat. Átfogó megoldásra volt szükség.

A közművek cseréje utána a Holub, illetve a Szegfű utca érintett szakasza új aszfaltréteget kapott. Az úttest mellett a parkolókat is rendbe tették. A munkákat a Kinizsi utcában folytatják, ahol a járdákat állítják helyre.

K.I./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: