keresés a weboldalon

Felújították (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújították (Videó)

2022 október 07 - péntek
Közel 220 millió forint ráfordítással befejeződött a Zala-Müllex Kft. és a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. irodaházának teljes külső és belső felújítása. A költséget kormányzati támogatásból finanszírozták – jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Az 1950-es évek elején emelt épületben Horváth István főkertész lakott a családjával. A hetvenes évektől a házban a városüzemeltetési cégek irodái kaptak helyet. Az elmúlt több mint félévszázad alatt az ingatlan elavulttá, korszerűtlenné vált, így időszerűvé vált a rendbetétele. A rekonstrukció során a legmodernebb technológiát alkalmazták.   

Bauer Arnold, ügyvezető, Zala-Müllex Kft.:

A kivitelezési munkákat a Kovács Károly Városépítő Programból fedezték. Az összesen 15 milliárd forintos forrásból elsősorban a közlekedési infrastruktúrát fejlesztették Zalaegerszegen. 

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A 21. századnak megfelelő irodaegyüttesben modern körülményeket teremtettek a dolgozóknak. Harmincan végeznek itt adminisztratív munkát, az öltözőket és a szociális helységeket 80 dolgozó használja. Mint a város polgármestere fogalmazott, legalább ennyire fontos, hogy az európai energiaválság közepette sikerült energetikai szempontból takarékos épületet kialakítani.

K.I./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: