keresés a weboldalon

Felvonulással köszöntötték a szüretet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felvonulással köszöntötték a szüretet (Videó)

2014 szeptember 05 - péntek
Bár a programok már két napja elkezdődtek, ma nyitották meg hivatalosan a VII. Belvárosi Szüret Fesztivált. A rendezvény még három napig folytatódik hazai zenekarok könnyűzenei koncertjeivel és a Bor utca állandó gasztrokulturális élményeivel.

Hagyományosan felvonulással kezdődött a szüreti mulatozás a belvárosban. A menetet huszárok vezették, őket követték az Albatrosz tánccsoport tagjai, valamint a bor és mézlovagrend lovagjai. Végigvonultak a Bor utcává avanzsált Kossuth úton, ahol 26 pincészet kínálja borait. Az italok mellett a rendezvényen a zalai vadételek és a könnyűzenei koncertek játsszák a főszerepet.

Zalában komoly hagyományai vannak a szőlészetnek, borászatnak. A szüreti fesztivál ezeket is ápolni kívánja.

Zalaegerszegen egyre inkább sűrűsödnek azok a rendezvények, amelyek lehetőséget biztosítanak az embereknek a találkozásra, kikapcsolódásra. Ilyen volt a Vadászati Évadnyitó és most a Belvárosi Szüret is remek példa arra, hogy közelebb hozza a zalaegerszegieket.

A gasztrokulturális programsorozaton a nedűk mellett, a hétvégén olyan fellépők várják a látogatókat, mint a Magashegyi Underground, a Mystery Gang, az ír kocsmazenét játszó Paddy and the Rats vagy a Karthago.

K.K./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: