keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fesztivál a helyi zenészeknek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fesztivál a helyi zenészeknek

2006 június 07 - szerda
Kétnapos nyárindító bulit szervez a Grabovszky Klubban (volt Dózsa-klub) a Zalaegerszegi Zenész Egyesület (ZAZEE). A fesztiválhangulat megalapozásán túl az egyesület célja, hogy bemutatkozási, illetve fellépési lehetőséget biztosítson a városban működő zenekarok számára.

Wettstein Tamás alelnök, a Praha együttes énekese elmondta, hogy június 16-án és 17-én, a Régióaktív Rock-fesztiválon 13 zalaegerszegi, élő-, hangszeres zenét játszó zenekar lép fel: Six Degrees, Turán, Praha, Én és a többiek, By the way, Harlem, Under the Bridge, Nand, Nemérdekes, Zaklatás, Reactor, Shabby Blues Band, Blues Devils, Családi Pótlék, Kocsmazaj, Embracy my shade, Jerrybo.

A rendezvény műfaját tekintve is színes lesz, hiszen a bluestól, az alterockon át a ska-ig többféle stílus is képviselteti magát. A kezdeményezést támogatja a város önkormányzata, a ZAZEE ugyanis sikeresen szerepelt a kulturális bizottság egyik nemrégiben kiírt pályázatán. A fesztiválra a belépő, egy jelképes összeg – napi 200 forint – lesz, s már pénteken este hét órától várják az érdeklődőket.

A zenész egyesület további sikereket is elkönyvelhet: a napokban állapodtak meg ugyanis a Művészetek Völgye fesztivál szervezőivel, hogy egy estére a zalaegerszegi zenekaroké lesz a kapolcsi Malomsziget színpad. Ez az egyik legfrekventáltabb hely a Völgyeben, így az egyesület, és a fellépő együttesek is öregbíthetik nemcsak a maguk, hanem a város hírnevét. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: