keresés a weboldalon

Fesztivál-finálé (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fesztivál-finálé (Videó)

2016 június 06 - hétfő
Több, mint 100 – könnyűzenei, kulturális és gasztronómiai – program várja az érdeklődőket most hétvégén az Egerszeg Fesztiválon. Péntektől a helyi értékeket és a göcseji hagyományokat őrző rendezvénysorozattal évről-évre a város napja, május 13-a előtt tisztelegnek.

Az Egerszeg Fesztiválnak tavaly több ezer vendége volt, akiket a magyar és a külföldi zenei élet elismert művészei szórakoztattak. Így lesz ez most is, amikor többek között a Ghymes, a Margaret Island, a Halott Pénz, Holdviola, Odett és Charlie lép színpadra – tájékoztatott Tompa Gábor, fesztiváligazgató.

Az összművészeti esemény tavaly egyhónaposra bővült. Május 13-án, a város napján kezdődik és június középéig tart – tette hozzá Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.


Idén is lesz kézműves-vásár, kórus- és prószafesztivál, Kárpát-medencei verbunkverseny, kéklámpás felvonulás, illetve baleseti szimuláció. A rendezvény különböző elismeréseket kapott már. Elnyerte a Nyugat-dunántúli Turisztikai Régió Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai címét, az Európai Fesztiválminősítést és a Magyar Termék Nagydíjat is.

DZsu/M.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: