keresés a weboldalon

Fesztiváloztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fesztiváloztak (Videó)

2018 szeptember 10 - hétfő
Idén is sok érdeklődőt vonzott Zalaegerszegen az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál. A legnagyobb népszerűségnek a jótékonysági főzőverseny bizonyult. Több mint száz bográcsban rotyogott a vadpörkölt a belvárosban. Az eladott ebédjegyekből és az adományokból kétmillió forint gyűlt össze. Az összeget a Bogáncs állatmenhely javára és játszóterek fejlesztésére szánják a szervezők.

104 munkahelyi és baráti közösség főzte kondérokban a vadételt Zalaegerszeg utcáin. A Nimród vadásztársaság tagjai rutinos pörköltkészítők. Ezúttal 45 kiló vadhúst használtak fel.

Molnár István:

Kicsivel arrébb a helyi kézilabdacsapat játékosai ragadtak fakanalat. Ízletes pörköltjük mellé különleges köretet is készítettek.

Péterfi László:

A Zalai Táncegyüttes főzőcsapata a jó hangulatról is gondoskodott.

A vadpörköltet, a vadgulyást, de a dödöllét sem kellett sokáig kínálni. Kora délutánra valamennyi bogrács kiürült.

Pribék Imréné:

Széles volt a választék zalai borokból és pálinkából az Országos Vadpörkölt és Borfesztiválon. Emellett az erdők egyéb kincseit is megkóstolhatták a látogatók.

Idén sem hiányoztak a rendezvényről a vadászkutyák, de végigvonultak Zalaegerszeg főutcáján a Bogáncs állatmenhelyen gondozott kutyusok is. A jótékonysági főzés bevételét idén részükre ajánlották fel a szervezők.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: