keresés a weboldalon

Fesztiválra készülve (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fesztiválra készülve (Videó)

2018 augusztus 16 - csütörtök
Idén is lesz Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál szeptember 7. és 9. között. A programokra már most várják a résztvevőket, a nevezések egy része határidős.

A tavalyihoz hasonlóan a pénteki vadászati konferencián – melynek a Díszterem ad otthont – az aktualitásokról tartanak előadást. Így egyebek mellett az erdőgazdálkodásról és az afrikai vadorzásról esik majd szó. Ezután a Csány térről 16 órakor indul az ünnepi menet. Szombaton délelőtt jótékonysági főzés lesz a belvárosban, erre augusztus 19-ig lehet jelentkezni a 6 fős csapatoknak – mondta Balaicz Zoltán fővédnök, polgármester.

Ugyancsak ezen a napon a vadász- és egyéb kutyafajták vonulnak végig a Kossuth utcán, ahová minél több gazdát és négylábút várnak a szervezők. A Zalai Teríték másik fontos eleme a Díszpolgárok Borának versenye. 2017-ben 52 mintát adtak le, idén is sok indulóban bíznak. A termelőknek – a legfontosabb adatokat feltüntetve – két palackot kell vinniük a nedűkből – tájékoztatott Tompa Gábor főszervező, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

Az eredményhirdetés szeptember 8-án a Széchenyi téri Nagyszínpadon lesz. Az ételek és italok kínálata mellett koncertek színesítik a fesztivált.

M.E./P.V.B.

Tartalom megosztása: