keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fesztiválról fesztiválra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fesztiválról fesztiválra

2005 július 19 - kedd
EFOTT, Művészetek völgye, Sziget. Hamarosan megkezdődnek a hagyományos nyári fesztiválok. A tavalyihoz hasonlóan, idén is jó néhány helybéli zenész fellép majd az országszerte népszerű események valamely színpadán. A zalaegerszegi közönség így mindhárom helyszínen hallhat valami „hazait”, amitől messze földön is lokálpatriótának érezheti magát.

A Praha együttes július 21-én indít Velencén, az EFOTT tószínpadán. Wettstein Tamás, a zenekar énekese elmondta, hogy ezután a Művészetek völgyébe helyezik át bázisukat, augusztus 6-án ugyanis, az Európa Kiadó előzenekaraként lépnek fel Pulán, a Bárkaréten. Szeptember közepétől, pedig a Sziámival országos turnéra indulnak.

Lukács Sándor dalszerzőt (exTarhonya) éppen a Veszprémi Utcazenész Fesztiválon értük utol. Takács Eszter zenésztársával duóban az ötnapos fellépéssorozat második koncertjén voltak túl, s jó esélyük volt a kitüntető cím elnyerésére is. (Lapzártánkkor az eredmény még nem ismert – a szerk.) Lukács Sándor kérdésünkre elmondta, hogy augusztus 5-én a Művészetek völgyében, Monostorapátiban áll majd színpadra a By the way zenekarral a Pál Utcai Fiúk és a Sziámi előtt.

A fesztiválok programjait lapozgatva további helybéli előadókra is akadhatunk. A Hétrét együttes is ellátogat a Művészetek völgyébe, augusztus 6-án a taliándörögdi lőtér színpadon lépnek fel. Augusztus 11-én pedig szintén őket láthatja a közönség a Sziget Pesti Est színpadán. A Hajógyári szigeten játszik Polgár Odett is. A fiatal előadó az Odett Goes to Island alternatív blues formációval áll pódiumra augusztus 11-én hajnalban a Blues-színpadon.

Tartalom megosztása: