keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója a BGF Gazdálkodási Karán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója a BGF Gazdálkodási Karán (Videó)

2012 március 19 - hétfő
Magyarország pénzügyi stabilitása európai érdek, senki nem akarja az országot megroppantani vagy tönkretenni – jelentette ki Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke szombaton Zalaegerszegen, a BGF Gazdálkodási Karán. Itt rendezték meg fiatal közgazdászok 32. országos találkozóját, amelyre 120 hallgató érkezett az ország minden pontjáról. A fiatal közgazdászok a tudományág vezető elméleti és gyakorlati művelőitől, bankszakemberektől hallhattak előadásokat.

A középpontban ezúttal a pénzügyek álltak. Kádár Béla akadémikus, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke többek között arról beszélt: a gazdaság ma az önmaga teremtette, 10-15 évvel ezelőtti álomvilágban él. Hozzátette: a mai világban a hatalom a pénz-szektor kezében van, amely a valós gazdaságnak már nem kiszolgálója, hanem ura.

Nagy érdeklődés várta a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnökének előadását. Kovács Árpád kijelentette: Magyarország pénzügyi stabilitása európai érdek, senki nem akarja az országot megroppantani vagy tönkretenni.

A magyar költségvetés helyzetét stabilnak és finanszírozhatónak nevezte, de a jelenlegi prognózisok stagnálást jósolnak. Kovács Árpád szerint GDP-arányosan mintegy 0,4 százalékos költségvetési kiigazításra van szükség, továbbá folytatni kell és be kell fejezni a strukturális reformokat.

A BGF Gazdálkodási Kar dékánja, Solt Katalin fontosnak tartja, hogy a közgazdász-hallgatók első kézből jussanak naprakész információkhoz. Erre azért is szükség van, mert a nemzetközi kutatások azt mutatják: 4-5 év is eltelik, mire egy új közgazdasági „felfedezés” beépül az oktatásba.

Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszegi közgazdász-képzés elismerésének tartja, hogy a konferenciát a BGF-en rendezték meg. Ebből – közvetett és közvetlen módon is – sokat profitálhat a város, hiszen nemcsak jó szakemberekkel gyarapodhat gazdasága, hanem elősegítheti a felsőoktatás további fejlődését is.

yr/T.S.

Tartalom megosztása: