keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fiatal művészeket támogat az önkormányzat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fiatal művészeket támogat az önkormányzat (Videó)

2011 október 05 - szerda
Pályakezdő alkotóművészek igényelhetnek Művészeti Ösztöndíjat a Városházán. Az önkormányzat célja, hogy támogassa és lehetőség szerint a városban tartsa a helyi művészeket.

Képző, ipar, népművészet, előadó művészet és az irodalom területén alkotó pályakezdők nyújthatják be igényüket a százezer forintos ösztöndíjra. Az ösztöndíj évente egyszer, legfeljebb három egymást követő évben nyerhető el. Az önkormányzat több mint 10 éve nyújt művészeti támogatást- tudtuk meg Horváth Gábor közművelődési szakreferenstől.

A fiatal művészeknek szükségük van a támogatásra, az anyag és útiköltségek ugyanis komoly terheket rónak az alkotni vágyókra. László Edina iparművész tavaly már élt a lehetőséggel, Doktori diplomájának megszerzéséghez igényelte az ösztöndíjat.

– A minták szubjektív illetve pszichére ható vonatkozásait vizsgálom. Mellette pedig készítettem egy textilsorozatot, a művészeti ösztöndíj segítségével tudtam finanszírozni az anyagköltséget és az útiköltségemet is – mondta László Edina iparművész, doktorandusz hallgató.

A művészeti ösztöndíjra október 31-ig lehet benyújtani a pályázatokat a város Oktatási Kulturális és Sport Bizottságához. A pályázathoz többek között rövid szakmai életrajzot, indoklást, és három szakmai ajánlást kell csatolni. A bizottság novemberi ülésén bírálja el a kérelmeket.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: