keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fiatalok a bűnmegelőzésért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fiatalok a bűnmegelőzésért (Videó)

2011 július 20 - szerda
Kortárssegítők járőröznek az AquaCityben a fürdőzők biztonságáért. A város összes középiskolájából jelentkeztek önkéntesek, akik együttműködnek a rendőrséggel és a biciklis járőrökkel is. Fő feladatuk a bűnmegelőzés.

A leengedve hagyott ablak a klasszikus hibák egyike, amit az autóval érkezők elkövetnek.
A kortárssegítők nem csak figyelmeztetnek, szórólapokat is osztanak azért, hogy minél kevesebb kellemetlenség érje a fürdőzőket. Az önkéntesek 8 éve segítik a rendőrség munkáját.

– Már az első évben nagyon jelentős volt az érdeklődés. A fürdővendégek zöme örömmel fogadta a fiatalokat. Azt vettük észre, hogy folyamatosan kezdett visszavonulni azoknak a bűncselekményeknek a száma, ami ilyenkor irritálja a fürdőzőket: ilyenek a strandi lopások, jármű feltörések. A tavalyi évben mindez olyan minimálisra csökkent, hogy úgy gondoljuk ennek a programnak a jövőben is jelentős szerepe lesz -mondta Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az önkéntes kotrássegítők feladatai közé tartozik a vízpart ellenőrzése. A tikkasztó hőségében ugyanis sokan úgy mennek el fürödni, hogy magukra hagyják értékeiket. A kotrássegítők külön figyelmet fordítanak a gyerekekre is, akik, ha szüleik egy pillanatra nem figyelnek, máris elcsavaroghatnak. Horváth Vivien és Sebestyén Felícia 16 évesek, évközben a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanulnak, nyáron azonban szívesen segítik a rendőrség munkáját.

Önkéntesek pedig a város minden iskolájából érkeztek. Naponta 6-an járőröznek az AquaCityben és a Gébárti tónál, együttműködnek a rendőrséggel és a biciklis járőrökkel is. Szeptemberben, pedig bűnmegelőzési előadásokat tartanak majd társaiknak.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: