keresés a weboldalon

Fiatalok Hete (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fiatalok Hete (Videó)

2017 március 30 - csütörtök
A jövő generációjáé lesz a hatalom április 5-től Zalaegerszegen – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Fiatalok Hetének részleteit ismertették a szervezők. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat egy hétig kínál kikapcsolódási lehetőséget a megyeszékhelyi általános-, közép- és felsőoktatási intézmények diákjainak.

Az önkormányzat egyik legfontosabb célja, hogy Zalaegerszeg ne csak a múlt és a jelen, hanem a jövő városa legyen. Ehhez erkölcsileg és anyagilag is támogatni kell a fiatalokat – fogalmazott Balaicz Zoltán. A polgármester szerint ez a programsorozat is erősítheti bennük a Zalaegerszeghez való kötődést.

Balaicz Zoltán polgármester:

A diáknapok jövő szerdán a hagyományos hatalomátvétellel indulnak. A jelképes gesztus után a felnőtt vezetés közgyűlésen hallgatja meg a tanulók felvetéseit.

Juhász Előd János diákpolgármester:

Juhász Előd János hozzátette: idén sem marad el a 24 órás vetélkedő, amelyen az összes középiskola részt vesz majd. Április 12-én pedig kezdődnek az Egyetemi Napok, ahová többek között szakmai előadásokkal, kulturális és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket.

Fenyves Viktor, PTE ETK ZKK HÖK alelnök:

A szervezők azt ígérik, hogy tartalmas és színes programokból ezúttal sem lesz hiány. Így idén is rendeznek főzőversenyt és könnyűzenei koncerteket.

N.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: