keresés a weboldalon

Fiatalok Hete Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fiatalok Hete Zalaegerszegen (Videó)

2013 április 12 - péntek
Jövő hét a diákok hete lesz Zalaegerszegen. A tavalyi év rendezvényeihez hasonlóan idén is az általános iskolásoktól a főiskolásokig mindenki megtalálhatja a legjobb kikapcsolódást. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a rendezvényeket szervező fiatalok.

Kilencedik alkalommal rendeznek fesztivált a főiskolások. A hétfőtől szerdáig tartó programokat a PTE és a BGF zalaegerszegi hallgatói közösen szervezeték. Többek között olyan fellépők fogják szórakoztatni a fiatalokat, mint a Hooligans.
A Városi Diákönkormányzat tagjai is kitettek magukért a programok szervezésénél. Csütörtökön, pénteken és szombaton koncertek, kulturális és gyermek programok várják a fiatalokat. A tavalyi évhez hasonlóan idén is átveszik a vezetést a városi önkormányzattól, többek között diákparlamentet és közgyűlést is tartanak. Összefogásukat pedig egy diákok alkotta felirattal fogják demonstrálni.
A programokhoz kapcsolódik a XIX. Nemzetközi Építész Diáktalálkozó, amelynek szervezését idén a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola nyert el. A rangos szakmai eseményen 200 résztvevő 29 iskolából érkezik. A konferencia központi témája a népi építészet lesz.
A rendezvényeket a városi önkormányzat kiemelten támogatja- fogalmazott Balaicz Zoltán alpolgármester.


A programok a város valamennyi oktatási intézményének közreműködésével jövő hét hétfőtől egészen vasárnapig tartanak.
DZsu/B.P.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: