keresés a weboldalon

Filmünnep (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Filmünnep (Videó)

2017 április 03 - hétfő
Rerto filmnapot tartott az Art mozi. Ennek jegyében kiállítással, ingyenes filmvetítéssel, régi mozigép-bemutatóval és gyerekprogramokkal várták a filmkedvelőket. Az esemény a jövőre 60 éves intézmény jubileumának előfutára volt.

Egykori mozis dolgozók körében idézte fel az ötletgazda, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő az akkor még Ady Filmszínházhoz kötődő gyerekkori emlékeit. Mint mondta, a zalaegerszegi létesítmény az ország egyik legjobbja volt.

A retró hangulatról a Shabby Blues Band zenekar gondoskodott, akik a két hete elhunyt Chuck Berry ikonikus felvételét, a Vissza a jövőbe című film egyik betétdalát adták elő. A kiállításon a régi mozigépet is tanulmányozhatták a betérők. Lang József 42 évig volt az Ady Filmszínház vezetője. Sok pozitív élmény köti a Széchenyi téri épülethez.

A filmünnepen Balaicz Zoltán polgármester történelmi visszatekintőjében úgy fogalmazott: a mozi máig értéket hordoz. Tájékoztatott arról is, hogy az épület teljes felújítására, ami 600 millió forintot igényelne, pályázatot nyújtott be az önkormányzat. Sikeres elbírálás esetén a nagyterem is új funkciót kaphat.

Gy.A./K.M.

Tartalom megosztása: