keresés a weboldalon

Finisben a 76-os (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Finisben a 76-os (Videó)

2012 szeptember 05 - szerda
Közel 27 km hosszon korszerűsítik a 76. sz főutat Zala megyében. A Nettó 4.5 milliárd forintos uniós forrásból 11,5 tonnás tengelyterhelésre erősítik meg a burkolatot, a meglévő útelemeket pedig szabványosítják, korszerűsítik.

A burkolat megerősítésével párhuzamosan Zalaegerszeg előtt 2×2 sávra bővítik az utat, s egy rövidebb szakaszon, Tilaj és a ligetfalvai bekötő között magassági útkorrekciót is végeznek.

A beruházás során két új körforgalmú és 11 új kanyarodó sávos csomópontot építenek, illetve a meglévőket felújítják. Összesen több, mint 10 km-en kapaszkodósávot is kialakítanak, valamint átépítenek két hidat. Ezen kívül Zalacsány és Nagykapornak határában forgalomcsillapító szigeteket is létrehoznak- fogalmazott Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

A projekt az Új Széchenyi terv keretében az Európai unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program részeként valósul meg- hangsúlyozta Gyutai Csaba polgármester.

V.N./B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: