keresés a weboldalon

Finisben az északi tehermentesítő út első szakasza (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Finisben az északi tehermentesítő út első szakasza (Videó)

2012 június 07 - csütörtök
A megyeszékhely belvárosi rehabilitációs programjának részeként rövidesen befejeződik az északi tehermentesítő út építése. Zalaegerszeg történelmi városközpontjának rehabilitációs összköltsége meghaladja a másfél milliárd forintot. Ehhez az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának pályázatán csaknem 900 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A fennmaradó összeget a Deák Városépítő programból biztosították.

Amint arról már többször beszámoltunk, a projekt 2010 májusában a Kossuth Lajos utca felújításával kezdődött. A tavaly márciusi folytatás a Piac teret érintette. A program eredeti négy eleme között nem szerepelt a Budai Nagy Antal utcai parkolóhelyek létesítése, ám a Piac környéki problémák megoldása érdekében 2011 végén 67 autónak biztosították a szabályos várakozás lehetőségét.

Jelenleg az északi tehermentesítő út első szakaszának kivitelezése folyik, s amint azt Gyutai Csaba polgármester ígérte, várhatóan két hét múlva befejeződik.

Balaicz Zoltán alpolgármester ezúttal a térség önkormányzati képviselőjeként tolmácsolta a lakók fejlesztéssel kapcsolatos véleményét.

A fejlesztés előnyeit a jövőben nem csak a környék lakói élvezik majd. Jó hír például a piaci árusoknak, hogy ezen a területen legálisan parkolhatnak. Ráadásul ingyen.

V.N./B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: