keresés a weboldalon

Foglalkoztatási fórum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Foglalkoztatási fórum (Videó)

2017 január 24 - kedd
Újabb fordulóponthoz érkezett a zalaegerszegi Foglalkoztatás-fejlesztési Program. A hároméves projektben korábban a város 934 millió forintot nyert a munkaerőhiány kezelésére, illetve megoldására. Kedd délután az együttműködő felek: városi döntéshozók, vállalkozások képviselői és a terület szakemberei egyeztettek a lehetséges megoldásokról.

A zalai megyeszékhelyen három év alatt 2 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma. 2014 decemberében ez az adat 4,7 % volt, 2016 végére pedig 3% alá csökkent. Jelenleg egyre több vállalkozás bővíti tevékenységi körét, ami kedvezően hat a munkaerőpiaci folyamatokra. Ennek ellenére vannak nehézségek, ezért a program résztvevői most ezekre keresik a megoldást – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Az elmúlt év júniusában indult projektben a munkaerőt kereső vállalkozások, a munkanélküliek, valamint az érintett felek érdekeit összehangoló szervezetek egyarát részt vesznek – jelezte Aladi Gusztáv, a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A mai találkozó résztvevői áttekintették a város munkaerőpiaci helyzetét is. erre alapozva állítják össze a Foglalkoztatási Paktum idei munkatervét. A közel egymilliárdos projekt vezetői várhatóan
fél év múlva számolnak be a konkrét eredményekről.

Sz.É./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: