keresés a weboldalon

Fogyasztóbarát település (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fogyasztóbarát település (Videó)

2018 október 19 - péntek
Elnyerte a Fogyasztóbarát Település címet Zalaegerszeg. A kitüntetést pénteken adták át a Városházán. Ehhez hasonlóan ugyancsak pénteken elismerésben részesült a Báthory iskola, ahol a fogyasztói tudatosságra nevelik a tanulókat.

Az utóbbi idők fejlesztéseinek köszönhető, hogy országosan is felfigyeltek a gazdaságélénkítő munkára, valamint azokra a folyamatokra, melyek az itt élők egyre komfortosabb életkörülményeit biztosítja – hangzott el a sajtótájékoztatón. A bírálóbizottság azt is értékelte, hogy nő a zöldfelület a városban, s jelentős a környezetvédelmi beruházás – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Emellett visszaszorították az olyan árubemutatókat, melyekkel az idősebb korosztályt célozzák. A fiatalok helyes életvitelére pedig ifjúságvédelmi őrjáratok ügyelnek – tájékoztatott Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Az oktatásban ezt az értékrendet követi a Báthory iskola. Többek között környezet- és természetvédelmi világnapokon, fogyasztóvédelmi versenyeken vesznek részt, miközben a pénzügyi tudatosságra nevelnek – mondta Kónyáné Tömpe Lívia, a Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezért a munkáért elismerésben részesítette az intézményt. Az ünnepség végén Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Báthory.

M.E./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: