keresés a weboldalon

Főhajtás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Főhajtás (Videó)

2017 október 23 - hétfő
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulójára emlékeztek Zalaegerszegen. A megyeszékhely és a főváros hősei előtt egyebek mellett koszorúzással, ünnepi misével és kulturális előadásokkal tisztelegtek.

Szerencsés Rudolf közkedvelt tanárként csöppent bele a helyi eseményekbe, tevékenységéért azonban embertelen megpróbáltatásoknak lett kitéve – emlékeztetett Hóbor József. A történész szavait özv. Szerencsés Rudolfné, a forradalmi tanács utolsó elnökének özvegye erősítette meg, aki elmondta: férjét koholt vádak alapján perbe fogták és elítélték.

A résztvevők később koszorúkat helyeztek el a Mindszenty-iskola falán lévő emléktáblánál.

A programsorozat délután a városi rendőrkapitányság előtti kopjafánál folytatódott, ahol az emlékezők mécsesgyújtással és néma főhajtással rótták le tiszteletüket.

Balaicz Zoltán polgármester:

Ezután az evangélikus templomban ökumenikus istentiszteletet tartottak. Innen az ünneplők a kedvezőtlen időjárás miatt végül nem az Ady utcai emlékműhöz, hanem a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremhez vonultak. Itt Vigh László, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet, melyben úgy fogalmazott: 56 hőseire mindig és minden körülmények között példaképként kell tekinteni.

A rendezvényt – melyen több százan vettek részt – mások mellett Mihály Luca és Kovács Réka Hajnalka duettje, valamint az Énekmondó Együttes műsora színesítette.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: