keresés a weboldalon

Főhajtás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Főhajtás (Videó)

2017 január 13 - péntek
A doni áttörés 74. évfordulójára emlékeztek városszerte. Andráshidán ünnepséggel, míg Zalaegerszegen 3. alkalommal, néma főhajtással tisztelegtek az áldozatok előtt. A gyertyagyújtással egybekötött rendezvényeken közel 150-en vettek részt.

A doni katasztrófa a magyar hadtörténelem legszomorúbb eseményei közé tartozik. Balaicz Zoltán polgármester Závodszky Istvánról, a második magyar hadsereg 17. honvéd gyalogezredének 3. zalaegerszegi zászlóaljának vezetőjéről is megemlékezett, aki halála után 50 évvel lett a város posztomusz díszpolgára.


Zalaegerszegen a bensőséges hagyományőrzés középpontjában a csendes tisztelgés áll. Az andráshidai városrészben évek óta műsorral készülnek, melyben több helyi civil szervezet is segítséget nyújt – mondta Sümegi László önkormányzati képviselő.

Az ünnepségen elhangzott az is: 1943. január 12-e a térség számára is örök és fájdalmas emlék, melyet őrizni kell. Itt is fontosnak tartják, hogy a fiatalok emlékezzenek és részt vegyenek a város számára kiemelkedő eseményeken.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: