keresés a weboldalon

Főhajtás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Főhajtás (Videó)

2016 október 24 - hétfő
Nagyszabású rendezvénysorozattal emlékezett az 1956-os forradalomra és szabadságharcra az elmúlt héten Zalaegerszeg. Október 23-án, vasárnap ökumenikus istentisztelettel, koszorúzással és felvonulással tisztelegtek az áldozatok előtt.

„Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újabbak!” – ezzel a gondolattal emlékezett a 60 évvel ezelőtt történt eseményekre Bali Zoltán önkormányzati képviselő.

A képviselő szerint a kivívott szabadság könnyen elvész, ha az utókor nem ápolja eredményeit. Ennek alapvető része a tanítás, a visszatekintés, 56 szellemiségének megőrzése, és a hőseink előtti főhajtás. Ennek jegyében koszorúztak az Ady utcában a város és a megye képviselői, valamint az emlékezők.

Ezt követően az egybegyűltek korabeli ruházatban, Csepel teherautókkal és felvonulással idézték meg 1956. október 23-át.

Október 23-a a jelenlévőknek nemcsak egy méltóságteljes megemlékezés, hanem ünnep, a magyar nemzet diadala elnyomóik felett. Ezt a fiatalabb generáció is így gondolja, köztük Baranyai Marcell is.

Az ünnepség a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremnél az Ady iskolások műsorával zárult.

V.D./P.B.

Fotó: FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: