keresés a weboldalon

Főiskolás Fesztivál előadásokkal és szórakoztató programokkal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Főiskolás Fesztivál előadásokkal és szórakoztató programokkal

2011 április 09 - szombat
Az idei évben április 12-e és 20-a között várja az érdeklődőket a Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál. A programok az egészségtudományi és a gazdálkodási karon is szakmai előadásokkal indulnak, a főszerep azonban ezúttal is a szórakozásé lesz. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Az idei évben is közösen szervezik a zalaegerszegi főiskolák tavaszi fesztiváljukat. A programsorozat jövő hét kedden szakmai előadásokkal indul a PTE Egészségtudományi Karának zalaegerszegi központjában. Ember István Márió, a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja Hallgatói Önkormányzatának vezetője elmondta, idén igyekeztek a korábbiaknál is színvonalasabb és érdekesebb szakmai programot összeállítani. Egyebek mellett a gyógytorna-fizioterápia gyakorlásának jogszabályi háttere is napirendre kerül majd április 12-én a főiskola nagyelőadójában. Az egészségügyisek hagyományos főzőversenyét másnap, azaz április 13-án rendezik meg, de ezen a napon lép fel a fiatalok előtt Szabó Leslie és Erős Pista is. A program brazil partyval zárul.

A gazdálkodási karon egy héttel később, április 18-án indulnak a programok, ugyancsak szakmai résszel, majd ott is a főzésé, és a szórakozásé lesz a főszerep. Kosár Lajos, a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesületének elnöke azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy nemcsak a főiskolásokra, minden zalaegerszegi fiatalra számít a fesztivál.

A rendezvény kiemelt támogatója az idei esztendőben is Zalaegerszeg önkormányzata. Hogy miért? Arról Balaicz Zoltán alpolgármester számolt be az újságíróknak.

– Szeretnénk a helyi főiskolás élet fellendítéséhez minden tőlünk telhető erkölcsi és anyagi támogatást megadni. Éppen ezért 2005-ben kezdeményeztük egy közös főiskolás fesztivál hagyományainak megteremtését a városban, 2007-ben pedig létrejött a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete. Azóta jelentős anyagi támogatást biztosít az önkormányzat a fesztivál megrendezéséhez.

A főiskolás fesztivál részletes programja megtalálható portálunkon.

– frau –

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: