keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fokozódó turisztikai érdeklődés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fokozódó turisztikai érdeklődés

2005 április 05 - kedd
A zalaegerszegi Tourinform-iroda hetedik alkalommal vett részt a budapesti Utazás kiállításon, mely a legrangosabb belföldi turisztikai kiállítás. Az elmúlt években a Nyugat-dunántúli Regionális Marketingigazgatóság standján állította ki a város idegenforgalmi értékeit. Idén először egy 12 négyzetméteres önálló standdal jelentkezett Zalaegerszeg.

Pereszteginé Szabó Júlia, a Tourinform-iroda vezetője elmondta, hogy a hangsúlyosabb megjelenést a város iránti fokozódó turisztikai érdeklődés tette szükségessé. Ehhez nagymértékben hozzájárult az Aquacity megnyitása és szolgáltatásainak fejlesztése is.

Az iroda munkatársai a négynapos vásáron igyekeztek a meglévő turisztikai kínálat mellett az újdonságokat is népszerűsíteni. Így a jégcsarnok, a Balaton Szálló wellness szolgáltatásai, és az egységes arculatú, Zalaegerszeget bemutató kiadványcsaládok is terítékre kerültek, sőt itt lehetett megtekinteni először az új zalaegerszegi turisztikai és információs térképet is. A stand színvonalát növelte Bércziné Szendrő Csilla népi iparművész, a megyei népművészeti egyesület tagja, aki a kiállítás ideje alatt tojásfestő bemutatót tartott. A vásárra készült el a II. zalaegerszegi országos fazekas-keramikus találkozó és fesztivál reprezentatív szóróanyaga, valamint a Göcseji Múzeum és a Falumúzeum éves rendezvénynaptára is.

Az irodavezető hasznosnak és jól sikerültnek értékelte a kiállítást, hiszen az elmúlt évhez képest kétszer annyian érdeklődtek a város standjánál, ezért reméli, hogy ez majd érezhető lesz a nyári turistaszám alakulásán is. A vásár ideje alatt a legnagyobb érdeklődést Zalaegerszeg rendezvényei, múzeumai és az aquapark váltotta ki.

Tartalom megosztása: