keresés a weboldalon

Fókuszban az idősek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fókuszban az idősek (Videó)

2015 október 29 - csütörtök
Sikeres volt idén is az „Idősek Hónapja” rendezvénysorozat. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott záróeseményen jutalmazták az elmúlt hetek vetélkedőinek helyezettjeit. Emellett elismerést kaptak azok, akik az elmúlt években kiemelkedő munkát végeztek az idősek érdekében.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ennek jegyében Zalaegerszeg önkormányzata – a tiszteletadás jeleként – több mint 20 éve szervez programokat. 2013 óta már egy teljes hónapot szentelünk ennek a korosztálynak – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A rendezvénysorozat népszerűségét jelzi, hogy idén is több százan érdeklődtek a programok iránt. Ezeken a nyugdíjasok mellett fiatalok, civil szervezetek és idősekkel foglalkozó intézmények képviselői is részt vettek. A programok népszerűségéről Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke tájékoztatott.


Az októberben szervezett vetélkedők, versenyek és kulturális rendezvények helyezettjeit a csütörtöki záróeseményen jutalmazták.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: