keresés a weboldalon

Fókuszban az oktatás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fókuszban az oktatás (Videó)

2016 október 11 - kedd
Köznevelési szakértők országos fórumát tartották szombaton, Zalaegerszegen. A résztvevők ezúttal a város oktatási helyzetéről, a Nemzeti Pedagógus Kar működéséről és az őket érintő jogszabályváltozásokról hallhattak hasznos információkat.

A rendezvényen Balaicz Zoltán köszöntőjében emlékeztetett: az oktatási intézmények 2013. január 1-jén kerültek állami fenntartásba úgy, hogy beolvadtak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba. A polgármester ennek ellenére kiemelten fontosnak tartja támogatásukat.

Balaicz Zoltán elmondta még: 2014-ben az elsődleges cél az volt, hogy rendbe tegyék a város gazdaságát. Ennek eredményeképpen 2015-ben közel 1800, 2016-ban pedig további ezer új munkahely jött létre. A polgármester kitért arra is, hogy- az utánpótlás érdekében- egy önkormányzat által finanszírozott szakképzési és felsőoktatási ösztöndíjjal támogatják a városban tanuló diákokat. A találkozón Iszák Tibor, a Nemzeti Pedagógus Kar történetéről és a jogszabályváltozásokról beszélt. Mint mondta, a döntéshozók meghallgatták javaslataikat.

Iszák Tibor hozzátette: a legnagyobb feladat most az, hogy a szervezetet újraélesszék és eljussanak az ország összes intézményébe. A tervek szerint felmérik az esetleges problémákat, majd a minisztériumnak javaslatokat fogalmaznak meg.

N.D./E.K.

 

Tartalom megosztása: