keresés a weboldalon

Föld napi túrán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Föld napi túrán

2014 május 22 - csütörtök
Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. A nap elsődleges célja, hogy a környezetvédelem időről-időre az érdeklődés középpontjába kerüljön. Bolygónk védelme elsőrangú fontosságot élvez – itt élünk, s még szeretnénk a következő generációknak is megőrizni szépségeit.

Magyarországon a 20., míg a világban már a 40. alkalommal tartják a Föld napja rendezvényeit. Életre hívója Denis Haynes, aki 1970-ben még egyetemista volt, ma azonban az alternatív energiaforrások nemzetközi hírű kutatója. Negyven év alatt elérte, hogy világszerte ezernél több szervezet vesz részt a Föld napja programjainak lebonyolításában.

A mozgalom jelmondata: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Manapság száznál is több ország vallja a mottó igazát, s kapcsolódik be a programok szervezésébe.

Ezen a napon szerte a világban olyan programokat rendeznek, amelyekkel tanulmányozhatjuk a Földet és élővilágát, természeti környezetünket.

Iskolánkban már hagyomány a Föld napi túra. Az osztályok különböző útvonalon indulnak el, térkép segítségével tájékozódnak. Ha ügyesek, megtalálják az állomások mindegyikét. Minden állomáson más-más feladat, kihívás vár ránk.

Igényesen elkészített menetlevéllel indultunk mi is útnak. Ezen szerepelnie kellett az év fájának és az év madarának. Az első állomáson Jutka néni és Erzsi néni pontozta az említett menetlevelet, aztán totót kellett kitöltenünk. Miután a tanárnőink kijavították munkánkat (a miénk hibátlan lett!), útnak indultunk. Idén nagyon szerencsések voltunk – meg becsületesen fel is készültünk, na! Az öt állomás mindegyikén maximális pontszámot kaptunk!

Így korosztályunkban, vagyis az 5-6. osztályosok között első helyezést értünk el. Nagyon büszkék vagyunk teljesítményünkre!

Tudjuk azonban: a Föld védelme nem korlátozódhat évente egyetlen napra. Folyamatosan, a magunk még aprónak tűnő eszközeivel vigyáznunk kell egyetlen bolygónkra.

Salamon Barnabás 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

 

Tartalom megosztása: