keresés a weboldalon

Folyamatosan dolgoznak az iskolák, óvodák korszerűsítésén (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folyamatosan dolgoznak az iskolák, óvodák korszerűsítésén (Videó)

2014 július 26 - szombat
Míg a gyerekek vakációznak, a nevelési-oktatási intézményekben folyamatosak a nyári felújítások. Az önkormányzat az intézményvezetők kéréseinek megfelelően biztosítja a feltételeket a szükséges rekonstrukciókhoz.

Két hete tart a Kosztolányi téri óvoda felújítása, ami 20 millió forintból valósul meg. A több mint 50 éves épületrész nyílászáróit és külső szigetelését cserélik ki, valamint korszerűsítik az intézmény fűtési rendszerét – tudtuk meg Pödörné Hajdú Ibolyától, a Kosztolányi téri Tagóvoda vezetőjétől.

A város az óvodáknak 15 millió forintos keretet, a bölcsődéknek 10, az általános iskoláknak 20 millió forintot biztosít. A középiskolákban is rendszeresek a nyári felújítások. A Kölcsey Gimnáziumban természettudományos labort alakítottak ki, míg a Zrínyi Miklós Gimnáziumban 30 millió forintot fordítanak az osztálytermek bővítésére.

– Az elmúlt években folyamatos volt a nevelési-oktatási intézmények rekonstrukciója – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A következő fejlesztési ciklusban is gondot fordít az önkormányzat a felújításokra. Az egyik legnagyobb beruházás a kritikus állapotban lévő andráshidai óvoda áthelyezése lesz, az intézmény az Öveges József Általános Iskola mellett kap majd helyet.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: