keresés a weboldalon

Folytatja munkáját a Járványvédelmi Bizottság (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatja munkáját a Járványvédelmi Bizottság (Videó)

2020 szeptember 01 - kedd
Nincs koronavírus-fertőzött Zalaegerszegen. Az országosan növekvő esetszámok és a megelőzés fontossága miatt azonban újra megalakult a helyi Járványvédelmi Bizottság. A csoport egyelőre 10 olyan döntést hozott, mellyel a második hullám megfelelő kezelése a cél.

A Segít város! nevű kezdeményezés a 70 év feletti egyedülálló, hozzátartozó nélkül élő időseket szólította meg idén tavasszal. Ez az egyik olyan program, amit az önkormányzat most újraindít a legveszélyeztetettebb korosztály egészségének megőrzése érdekében. Erről a Járványvédelmi Bizottság döntött, mivel munkájuk ismét indokolttá vált.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Balaicz Zoltán hozzátette: covidos beteg a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban sincs, és a betegségre utaló tünetek miatt sem tartanak bent senkit. Karanténban jelenleg 29 olyan személy van, akik pirossal jelzett országból tértek haza. Ők valamennyien jól vannak.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Nem tartják meg a felsőoktatási tanévnyitókat, viszont folytatódnak a „Segít a Város”, és a „Zalaegerszeg összefog” nevű akciók. Az intézkedések között szerepel még a védekezésben használt eszközkészletek feltöltése. Emellett érvényben maradnak az önkormányzati, városi és városrészi rendezvényekkel kapcsolatos döntések is.

Sz.É./E.K.

Tartalom megosztása: