keresés a weboldalon

Folytatódik a faültetés Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatódik a faültetés Zalaegerszegen (Videó)

2020 november 25 - szerda
Folytatódik a város faültetési programja. Ez is része – a napelemparkok bővítése és az energetikai beruházások mellett – a 18 pontból álló zalaegerszegi klímavédelmi stratégiának. Most a Landorhegyre érkeztek új növények.

A város az egyik legfontosabb feladatának tekinti a klímavédelmet – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester. Ennek megfelelően mindent megtesznek azért, hogy Zalaegerszeg minél zöldebb legyen.
 
Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

 
A vállalásban a képviselők – köztük Szilasi Gábor – is aktívan részt vesznek. Az igényeket folyamatosan felmérik, majd a munkálatokat megszervezik.

Szilasi Gábor, önkormányzati képviselő:

 

Rendszeresek az egyeztetések a Városgazdálkodási Kft. munkatársaival. Landorhegyen kislevelű hársokat ületettek – mondta Kovács Mihály főkertész.
 
Kovács Mihály, főkertész:

A fásításban a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete szintén részt vett – tájékoztatott Rigó Márton elnök. Az egyesület tagjai egy projekt kapcsán korábban környezetvédelmi előadásokat hallhattak.
 
Az akció legközelebb a Kertvárosban folytatódik. Emellett cél, hogy a játszóterek környékét és a meglévő zöldfelületeket is megújítsák.

Gy.A./B.P.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: