keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Folytatódik a nyitott pálya akció

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatódik a nyitott pálya akció

2007 március 05 - hétfő
Zalaegerszeg a sportos városok közé tartozik, egy felmérés alapján az itt élők közül minden harmadik ember valamilyen formában sportol, hangoztatta sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba alpolgármester. Pár éve indult a „Mozdulj Egerszeg” sportprogram, amely tovább bővül, idén több létesítményt használhatnak ingyen az egerszegi lakosok. A „Mozdulj Egerszeg 3 lépés, Tárt Kapus Létesítmények akció keretében.

Lang Erika, a sportiroda munkatársa ismertette a konkrét programot. A jégcsarnokban március 5-május 21-ig hétfői napokon 18-21 óráig ingyen korcsolyázhatnak a város polgárai. Alkalmanként 320-an vehetik igénybe a lehetőséget.

A városi sportcsarnok kistermében a fent említett időpontokat hétfőnként 19-20 óra között, ingyenes zenés női tornát rendeznek. A foglalkozásokat szakképzett gyógytornász vezeti. Alkalmanként 100 hölgy veheti igénybe a szolgáltatást.

A városi uszodában március 3-május 26-ig minden szombaton 14-15 óra között, ingyenes uszodahasználatot biztosítanak. Ugyanebben az időpontban hydrobik oktatáson vehetnek részt az érdeklődők. A foglalkozásokat  szintén szakképzett gyógytornász vezeti. Az uszodát az említett időpontban 200-an vehetik igénybe.

A program 2,8 millió forintba kerül, ebből 1,337 milliót központi pályázaton nyert a város. Az első félévre már elkészült az időbeosztás. A második félévet a nyári szünet után osztják be a szakemberek.

Józsi György, a sportiroda vezetője kiemelte, hogy az említett létesítmények ingyenes használata mellett, az itt élők – többek között – térítésmentesen sportolhatnak az atlétikai, a műfüves, a tenisz pályákon, meghatározott időpontokban. (Zala-Lap Kft., B. I.)

Tartalom megosztása: