keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Folytatódnak a hangversenyterem bérletsorozatai

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatódnak a hangversenyterem bérletsorozatai

2008 szeptember 02 - kedd
Bohus Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész tárlatával, indul a Keresztury Dezső ÁMK – Hangversenyterem 2008/2009-es évada. A hagyományos bérletsorozatok, így a jazz- és világzenei, a komolyzenei és az orgona-bérletek továbbra is megmaradnak.

A jazz és világzenei koncertsorozat október 8-án kezdődik a Benkó Dixiland Band koncertjével, majd novemberben Bódy Magdit és barátait, az év elején pedig a Pege Emlékzenekart és az Íster együttest láthatja a közönség. A tavasz folyamán fellép még Pély Barna a Funk Survivors-al, a Samsara együttes, és a Budapest Klezmer Band is.

A komolyzene iránt érdeklődők október 6-án a Marquise együttest nézhetik meg, akik egy igazi barokk jelmezes, díszletes Mozart estet tartanak. Szenteste előtt néhány nappal a Savaria Szimfonikus Zenekar ad ünnepi hangversenyt, januárban pedig egy spanyol művész, Diego Cayuelas zongoraestjét hallhatja a közönség. Márciusban a zsinagóga színpadán Jandó Jenő zongorista válogat majd Haydn, Beethoven és Liszt műveiből.

Az orgona-bérlet ezúttal három előadást foglal magába: novemberben Ella István, februárban Rákász Gergely, áprilisban a szlovén Tomaz Sevsek Sramel lép fel.

Bérleteket szeptember 9-étől árusítanak a hangversenyteremben: a jazzbérlet 11 ezer, a komolyzenei sorozat 7 ezer, a három orgonaverseny pedig 5 ezer forintba kerül.

A Keresztury ÁMK-hoz tartozó Art Moziban szeptember 8-tól négy napon keresztül a „Verespatak múltja, jelene, jövője képekben” című országos vándorkiállítást lehet megnézni. A tárlathoz kapcsolódva két filmet – az Új eldorádót és Kocsis Tibor Körmöcbányai dokumentumfilmjeit – is meg lehet tekinteni. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: