keresés a weboldalon

Fórum a felsőoktatásról (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fórum a felsőoktatásról (Videó)

2013 február 07 - csütörtök
Felsőoktatási fórumot tartottak ma az Art Moziban. A város önkormányzata a helyi diákszervezetekkel együttműködve olyan találkozási lehetőséget biztosított, ahol a végzős középiskolások szakemberektől kaphattak információkat és segítséget a 2013-as felsőoktatási felvételi eljárásról.

A város valamennyi középiskolájából érkeztek végzős fiatalok a fórumra. Mindannyian arra voltak kíváncsiak, milyen újdonságok várják őket a felvételi eljárásban és milyen elvárásoknak kell majd megfelelniük.
A fórum előadója volt Dr. Bereczky Áron, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási főosztályvezetője, aki többek között a felvételi eljárás jogi hátteréről és a ponthatárok várható alakulásáról is beszámolt.

Azt is megtudhatták a leendő hallgatók, hogy az állami ösztöndíjasok száma idén jelentősen emelkedni fog.
A felvételi rendszer mellett a diákok információkat kaptak a helyi felsőoktatási intézmények kínálatáról. Balaicz Zoltán alpolgármester pedig felvilágosítatást adott arról, miként támogatja a város önkormányzata a Zalaegerszegen továbbtanulókat.


A felsőoktatási felvételi eljárásba postai úton március 1-ig lehet jelentkezni. E-felvételi esetén a jelentkezést hitelesíteni is kell, ennek határideje 2013. március 11.
DZs/E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: