keresés a weboldalon

Fotó és rajzpályázat eredményhirdetése a Mindszenty Iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fotó és rajzpályázat eredményhirdetése a Mindszenty Iskolában (Videó)

2011 június 15 - szerda
Lezárult az a közel két hónapja tartó programsorozat melynek egyik résztvevője a Mindszenty Iskola volt. A fenntartható életmódra nevelő programok során a gyerekek rajzokkal és fotókkal örökítették meg az előadásokon tanultakat. A fotó és rajzpályázat eredményhirdetését tegnap tartották az iskolában.

Elméleti tudásuk gyarapítása mellett a diákoknak lehetőségük volt kreativitásukat is kibontakoztatni. Alsósok és felsősök rajzoltak és fotókat készítettek a fenntartható életmód jegyében. A fotó pályázaton első helyezést ért el Nyúl Violetta, aki az illegális szemétlerakókra hívta fel a figyelmet: -ezt az autóroncsot az erdő szélén hagyták, egy osztálykirándulásunk alkalmával örökítettem meg. A második helyezést Tuboly Zoltán kapta, aki ugyancsak a környezetszennyezés témájában készítette fotóját. Harmadik helyen Németh Máté végzett, aki a többiektől eltérően a dohányzás környezet és egészségkárosító hatását emelte ki.

A foglalkozások során szakemberektől előadást hallgattak a globális felmelegedésről, mindennapi mérgeinkről és olyan manapság alapvető fogalmakat ismertek meg, mint az ökológiai lábnyom.

Az igazgatónő azon van, hogy a jövőben is hasonló programokkal tudják gazdagítani az iskola oktatási munkáját.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: