keresés a weboldalon

Fotókörünk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fotókörünk

2016 május 28 - szombat
Iskolánkban már több, mint 25 éve működik fotókör. Elsőként az eszközök használatát sajátítjuk el. Amikor már biztos kézzel bánunk fényképezőgéppel, kamerával, akkor Tamás bácsi különböző feladatokat ad nekünk. Sokszor az iskolánk udvarán, a folyosón, esetleg- engedély birtokában – tanítási órán látnak bennünket társaink, amint különböző témákhoz keresünk minél jobb helyet, kameraállást, fényeket, látószöget.

Az iskolánkban zajló eseményeket rendszeresen dokumentáljuk. Fontos feladatunk a „Suli TV” készítése. Mi fotózunk az iskola honlapjára. Ezen a felületen is többnyire a mi felvételeinket láthatjátok. Szakkörünk- a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tagjaként- évek óta eredményesen szerepel országos fotópályázatokon.

Nagyon élvezzük a foglalkozásokat Gedeon tanár úrral. Remek közösség alakul ki az évek során, az idősebbek mindig segítik a „kezdőket”, a náluk fiatalabb és még rutintalanabb társakat. Mindenki lelkes, hiszen ez a foglalatosság jó „buli” is egyben. Egy idő után már képekben gondolkozunk.

Minden évben 200-300 diák vesz részt országos diákfotó pályázaton. Több száz fotóból választják ki a kiállítás anyagát, ami egy évig „vándorol” az iskolagalériák között. 2015 témái voltak: Cipők-lábak; Ajtók-kilincsek; Optikai csalódások. Szakköri kategóriában az 5. helyet szereztük meg! Hozzánk nemrégiben érkezett a kiállítás anyaga, amely a hó végéig tekinthető meg.

Büszkék vagyunk eredményeinkre, köszönjük Gedeon Tamás tanár úr fáradhatatlan munkáját. Idén még a Zalai Hírlap olvasói is láthattak minket, társaimat és engem is.

Nyírő Martin István 7.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: