keresés a weboldalon

Fotóverseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fotóverseny

2013 április 10 - szerda
IV. Országos Fotó- Videó Versenyt rendeztek Budapesten, amelyen én fotó kategóriában indultam. Előzetes feladatként három szabadon választott képet kellett beküldeni. A képeim elnyerték a zsűri tetszését, s így kerültem be a döntőbe.

A döntő Budapesten a Hubay Jenő Zeneiskolában volt. Két része volt a döntőnek, az első napon egy kötelező feladatot kellett megoldanunk, a második napon pedig a sorsolással ledöntött mesterség fotózása volt. A kötelező feladatrészben négy órán át balettosokról készítettünk fotókat.

Ezután fél órát kaptunk a képek válogatására. Kiválasztottam azt az öt képet, amely a legjobban sikerült a balett- táncosokról.

A verseny második napján mindenki ellátogatott ahhoz a mesterhez, akit az előző napon húzott. Én egy keramikus műhelyében készíthettem fényképeket.

Mivel én is kerámiázom, sikerült olyan pillanatokat is megörökítenem, amelyek egy-egy munkafolyamatot ragadtak ki egy oszlop elkészüléséből. Délután az iskolában ismét volt harminc percünk az általunk készített képek válogatására. Amíg a zsűri tanácskozott, addig mi egy kivetítőn nézhettük társaink fényképeit.

A díjkiosztóra 16 órakor került sor. Izgatottan vártam a zsűri döntését. Amikor kihirdették az eredményt, és meghallottam, hogy második helyezett lettem, nagyon örültem.
Mivel a fényképezéssel szeretnék továbbra is foglalkozni, ezért jó lehetőségnek és megmérettetésnek tartottam ezt a versenyt.

Sok emberrel megismerkedtem a rendezvényen, és úgy ötleteket is szereztem társaim fotózási  technikáiból.

Bácskai Diána 12.a
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: