keresés a weboldalon

Francia diákok fogadása a Városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Francia diákok fogadása a Városházán (Videó)

2014 március 05 - szerda
Francia diákok tanulnak hónapokon keresztül a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnáziumban. A 16 éves tanulók a franciaországi Nancy-ből jöttek. A két iskola között már 4 éve tart a kapcsolat, a közös programokat pályázatokból finanszírozzák.

A diákok most egy Comenius egyéni mobilitás pályázat keretében lehetnek itt Zalaegerszegen. A Magyarországon töltött idejük alatt, angol, német, matematika és informatika órákon vesznek részt, számukra az oktatás angol nyelven folyik. Az itt töltött hónapok alatt nem csak a várossal, hanem Budapesttel, a Balatonnal és az ország más helyeivel is megismerkedhetnek. A gyerekek elmondták azt is, hogy a magyaros konyhát is egyre jobban megszeretik. Nagy élmény számukra, hogy barátságos viszonyba kerültek a tanáraikkal is. A diákok kezdeményezték a találkozást a polgármesterrel, ezzel is erősítve a két önkormányzat közötti kapcsolatot.

Gyutai Csaba polgármester szerint, ez a program alkalmat ad arra, hogy a gyerekek más kultúrával és más szokásokkal ismerkedhessenek meg.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: