keresés a weboldalon

Francia est a Mindszentyben (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Francia est a Mindszentyben (Diákújság pályázat)

2011 december 18 - vasárnap
Iskolánkban, a Mindszenty Gimnáziumban minden évben hangulatos francia esten mutatkoznak be a francia tagozatos osztályok. A gimnázium tanulói hagyományosan vidám zenés, táncos műsorral és vendégfogadó finomságokkal készülnek az iskolába érkező érdeklődő leendő gimnazisták és szüleik számára.

A műsort a francia tagozatosok közös éneke nyitotta meg. A könnyed előadásban a Mamma Mia című dal csendült fel, melyet később a 12.a-sok tánca színesített. Majd egy vers hangzott el, francia és magyar nyelven egyaránt. Az iskola leánykórusának zongorakísérettel előadott összeállítása szintén elkápráztatta a hallgatóságot. Az idei programban rendhagyó módon az általános iskola francia szakkörös diákjai is bemutatkoztak. Az általános iskolások ebben a tanévben kezdtek el barátkozni a francia nyelvvel, játékos formában. Nagy lelkesedéssel készültek a fellépésre, melynek keretében a francia ábécét ismertették meg játékos módon, a két vendég francia nővér segítségével. Nagy sikert aratott a Rómeó és Júlia másképp című feldolgozás, a 12.a-sok tolmácsolásában. Zárásként a fináléban újra a Mamma Mia és egy kis meglepetés következett. Iskolánk három francia tanárnője az eredeti előadóknak öltözve táncra perdültek. A közönség hatalmas ovációval és tapssal jutalmazta őket.

 

A műsor után a megjelent vendégek a francia konyha néhány finomságát kóstolhatták meg, s beszélgethettek a francia tagozat életéről, mindennapjairól, lehetőségeiről.


Révész Balázs 11.b

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: