keresés a weboldalon

Funkcionális fitneszverseny (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Funkcionális fitneszverseny (Videó)

2023 június 30 - péntek
Elkezdődött a nemzetközi funkcionális fitnesz verseny Zalaegerszegen. A hétvégén egyszerre három versenyprogramot is lebonyolítanak az Alsóerdei Sport- és Élményparkban. Az Európa Bajnokságon 3 férfi és 3 női induló képviseli Magyarországot.

A funkcionális versenyen több tesztnek kell megfelelni. Fontos az állóképesség, az erő, a saját testsúllyal dolgozás – mint például a kötélmászás, a húzódzkodás, valamint a fekvőtámasz. Emellett az ügyességet is pontozzák. Itt különböző tornaelemeket vegyítve kell helytállni. Az EB mellett nemzeti korosztályos bajnokságot szintén tartanak.

Az eseményt Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja. A város 1996 óta a nemzet sportvárosa, így minden ilyen programot kiemelten kezelnek.

A megmérettetések vasárnap estig tartanak az Alsóerdei Sport- és Élményparkban. A versenyterület mellett a park többi része szabadon használható. A hétvégére tervezett Kánikula gyermekprogramot – az előre jelzett kedvezőtlen időjárás miatt – augusztusra halasztották.

Gy.A./B.P.

Tartalom megosztása: